maanantai 9. syyskuuta 2019

#Hyvinpitelysukat OHJE!


Seinäjoen kaupunki haastoi kesällä 2019 kaikki #hyvinpitelykampanjaan, jossa arvottiin rakkausjussipaita uudella kuosilla. Tuttu pohjalaispaita oli saanut salmiakkikuvion sijasta sydämiä.
Kun näin sydän kuosin pikselimallisena, ruutupiirroksena erilaisissa mainoksissa, jäi mieleeni kytemään ajatus kokeilla tätä mallia itse.

Haaveenani oli voittaa kyseinen hyvinpitely, rakkausjussipaita, mutta joku toinen onnekas sen sitten sai. Kun lankavarastoistani osui käsiini harmaa ja murrettu punainen, oli aikani koittanut. Kokeilin jäljentää jussipaidan kuviot näihin simppeleihin sukkiin. 

Neulominen on ollut intohimoni useamman vuoden, joten jussipaitasydämen leveys ei tuottanut paljoa päänvaivaa. Ensimmäiseen sukkaani kokeilin perus langan pujottelua, mutta sen ansiosta sydämen kohdalle tuli tiukka kohta. Toisessa sukassa kokeilin tikapuutekniikkaa, jonka ansiosta nilkkaosa on lämpöisempi, pehmeämpi, joustavampi ja sydänkuvio nousee hivenen sileästä neuleesta.

Kun julkaisin kuvat sukistani, herätti se suurta suosiota. Kysyin puskaradiossa, kelle tälläiset pitäisi ehdottomasti neuloa ja tällä hetkellä aiheen alla on satakunta ehdotusta. Valitettavasti oma kapasiteetti ei riitä millään neuloa jokaiselle halukkaalle sukkia, mutta toivottavasti näistä ohjeista olisi apua niille, jotka osaavat itse neuloa tai jotka voisivat vinkata jollekulle neuletaitoiselle tästä seuraavaa projektia. 

Oma haaveeni olisi, että #Hyvipitelysukat sisältäisi tunnetta, rakkautta, kiitosta ja kaikkea sellaista hyvää, mitä joko haluaisit itse saada tai mitä haluaisit itse ehdottomasti jakaa jollekulle erityiselle.
Jos ja kun saat sukkasi valmiiksi, toivon suuresti, että se löytyisi jollain tapaa jostain somekanavalta: #hyvinpitelysukat

Minä olen neulemallin jäljentäjä ja ohjeen puhtaaksi kirjoittaja Taija Purola ja toivon saavani tällä sukkamallilla paljon onnea, iloa ja hyvinpitelyä aikaan.
#Hyvinpitelysukat
suunnitellut Taija Purola

OHJE: Sukkiin tarvitset Novita 7velj., kaupunki kivijalka- paksuista lankaa 2 eri sävyä
1 kerä harmaa
1 kerä murrettu punainen

Puikkoina 3-3,5 koon sukkapuikot tai käsialan mukaan

Koko: 36-38 ja  (40-45)
Luo 12(14)silmukkaa per puikko

Joustinneule: 1 oikein 1n , tee resoria vähintään 6kerrosta

Aloita sileä neule. Itseasiassa sukkakuvasta näkyy rivien ohjeistus
2 punaista
2 harmaata
3 punaista
2 harmaata.

Sydänkuvion kaavion alla.
(Lisää kaavioon +2silmukkaa, jos teet 14s/puikko. Sydämen muoto ei muutu, mutta sydämien väli kasvaa).

3punaista
2 harmaata
1 punainen
1 harmaa

Aloita kantalappu oman perusohjeen mukaisesti 1. ja 4. puikon silmukat yhdistäen.
24 (28)kerrosta, nurjalla puolella neuloen joka toisen silmukan > vahvennettu kantalappu.
Kavennuksissa jaa silmukat 8-8-8 (9-10-9) kavenna sivujen silmukat niin, että keskelle jää 8(10).

Loppu sukka normaalin perussukan ohjeen mukaisesti sileänä neuleena.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti